sobota, 19 września 2015
Ciekawe, pożywne i ekologiczne składniki w diecie niemowląt oraz małych dzieci
Jabłko, marchew, kleik ryżowy, ziemniak… Od tego typu składników zwykle zaczynamy rozszerzanie diety niemowląt. Jednak na podstawowym, najbardziej popularnym zestawie warzyw, owoców, mięs i zbóż wcale nie musimy się zatrzymywać zbyt długo. Nawet kilkumiesięczne dziecko – dzięki doświadczeniom z życia płodowego oraz z okresu laktacji – jest naturalnie przygotowane na całkiem sporą różnorodność smaków.
Maluch połykając w brzuchu płyn owodniowy poznaje wiele różnych smaków – pochodną tego, co jada mama. Później ssąc pierś dziecko również poznaje różnorodne smaki. Im bardziej zróżnicowana jest dieta mamy (oczywiście wykluczając te pokarmy i napoje, których podczas ciąży i laktacji nie powinno się spożywać), tym więcej smaków spróbuje jej mleństwo. Taka różnorodność ułatwia później rozszerzanie diety dziecka.
Uchwycenie naturalnej gotowości dziecka do poznawania nowych, ciekawych i różnorodnych smaków oraz wykorzystanie jej podczas kolejnych etapów rozszerzania diety, może przynieść szereg korzyści! Tym bardziej, jeśli dbamy o to, aby większość składników w diecie malca była w jakości ekologicznej lub pochodziła ze sprawdzonych, bezpiecznych źródeł.
Dania dla niemowląt ELLA’S KITCHEN – organiczne wsparcie przy rozszerzaniu diety
Idealne posiłki do nauki nowych smaków oraz do zapoznania malucha z prawdziwą różnorodnością zdrowych składników z całego świata oferuje ekologiczna marka Ella’s Kitchen. W ofercie marki znajdziemy nie tylko pełen wachlarz podstawowych, zalecanych przy rozszerzaniu diety składników, ale również wiele pożywnych i bardzo ciekawych komponentów owocowych, warzywnych, mięsnych, rybnych oraz zbóż, ziół i przypraw z różnych stron świata – w wersji BIO.
Dzięki owocowym i warzywnym musom Ella's Kitchen, mięsnym i rybnym obiadkom oraz zdrowym przekąskom dzieci mogą się przekonać, że ekologiczna żywność jest pyszna, a sposób jej podania dostarczać wiele radości.
W kolorowych wyciskaczach Ella's Kitchen maluch znajdzie proste, naturalne, organiczne składniki pochodzące z upraw BIO, połączone w smaki, które pozytywnie zaskoczą nawet rodziców!
Więcej o ciekawych kompozycjach smakowych Ella’s Kitchen oraz o korzyściach z różnorodności składników podczas rozszerzania diety niemowląt przeczytasz na portalu Bobosfera.pl
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Z ekologicznych ciekawych smaków są tez puree z pasternaka, szpinak z ziemniakami, czy dynia od Holle. Bardzo dobre, interesujące, niestandardowe smaki!
OdpowiedzUsuń